Kijk verder...
Met kanaalplaatvloeren is het eindresultaat
sneller in zicht.

Appartementen hebben toekomst met de VBI Appartementenvloer

De uitdagingen in de bouw zijn groot en divers. Dat vraagt veel van alle partijen in de keten. Toch zijn oplossingen soms verrassend dichtbij. Neem de bouw van appartementen. Dankzij de grote overspanningen van de VBI appartementenvloer anticipeert u op andere functies in de toekomst. Dragende binnenwanden zijn overbodig en de vloer is vrij indeelbaar. Vandaag appartementen, over 30 jaar een kantoor? Kortom, een zeer duurzame oplossing door te bouwen zonder extra druklaag waardoor de vloer remontabel en demontabel is.

Onderstempeling en steigerwerk zijn niet meer nodig

Innovatieve droogmontage voor uitkragende balkons biedt enorme tijdwinst

VBI heeft samen met Schöck Nederland BV, producent van verankeringssystemen inclusief koudebrugonderbreking, een innovatief ophangsysteem ontwikkeld voor het droog en achteraf monteren van prefab balkons en galerijplaten aan prefab appartementenvloeren. Deze nieuwe balkonoplossing biedt aannemers een enorme tijdswinst.. De snelheid en het gemak waarmee uitkragende balkon gerealiseerd kunnen worden is ongekend. Een niet onbelangrijk bijkomend voordeel van deze innovatie eis dat de prefab balkons demontabel blijven.

In het persbericht leest u de ervaringen en beweegredenen rondom de keuze voor de VBI balkonoplossing.

Prefab balkonoplossing

De VBI Appartementenvloer is te combineren met de prefab balkonoplossing voor het droog monteren van vrij uitkragende balkons. Snel, duurzaam en veilig zonder onderstempeling of steigerwerk.

De voordelen van de VBI Appartementenvloer op een rij

Sneller

Het eindresultaat met kanaalplaatvloeren is tot 7 weken* eerder in zicht (onafhankelijk onderzoek Vitruvius 2020).

Slimmer

Met het DoorStapelSysteem (DSS) is het mogelijk om prefab te bouwen en daarbij wand- en vloersystemen op elkaar aan te sluiten zonder randbekisting en randbalk.

Duurzamer

Kanaalplaten bevatten dankzij de luchtkanalen minder grondstoffen dan andere vloeren, hebben geen extra druklaag nodig en zijn zowel remontabel als demontabel.

Betaalbaarder

Droge montage betekent minder mankracht wat de veiligheid verhoogt en een eerdere oplevering. Hiermee zijn de integrale bouwkosten een stuk lager.

De ervaringen van Hegie Wonen

“Met kanaalplaatvloeren kun je doorstapelen. Nu staat in 8 weken het volledige project van 6200m2.”

Adrie Hegie
Directeur Hegie Wonen

Efficiency staat centraal bij project Geeuwsicht in Sneek

Lees het interview
Appartementen hebben toekomst met de VBI Appartementenvloer
Toekomstgericht bouwen vraagt om een andere kijk, maar ook om anders doen. Graag helpen we u met een praktisch en overzichtelijk naslagwerk ‘Ontwerprichtlijnen voor appartementen met kanaalplaatvloeren’. De infographic geeft u een praktische samenvatting van het onafhankelijk onderzoek Vitruvius 2020 'Bouwkostenvergelijking vloerenalternatief gestapelde woningbouw'. En voor meer technische informatie downloadt u het productdatablad.

Wilt u ook het volledige onderzoeksrapport Vitruvius 2020 ‘Bouwkostenvergelijking vloerenalternatief gestapelde woningbouw’ lezen? Download hier.

Ontwerprichtlijnen voor appartementen
Download
Infographic - Highlights onderzoeksrapport Vitruvius
Download
Productdatablad Appartementenvloer
Download

Wilt u ook het volledige onderzoeksrapport Vitruvius 2020 ‘Bouwkostenvergelijking vloerenalternatief gestapelde woningbouw’ lezen? Download hier.

Maak een afspraak. Bel met een VBI adviseur.

Bel +31 (0)26 379 79 79
Mail een adviseur