U bent hier

Open sfeer voor Europees luchtverkeer

Het European Air Transport Command (EATC) krijgt een nieuw onderkomen op vliegbasis Eindhoven. Het pand wordt open, licht, duurzaam en gezond; passend bij het ruimtelijke landschap én goed voor de productiviteit.

De uitdaging

Het EATC controleert het militair luchtvervoer van België, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Luxemburg, Italië en Nederland. De uitdaging was een gebouw te realiseren dat zowel past bij het weidse landschap en het internationale karakter van het EATC, als bij de strenge veiligheidsniveaus binnen het gebouw. Een belangrijk uitgangspunt daarbij was dat het gebouw vooroploopt als het gaat om een gezond en productief binnenklimaat.

De aanpak

Het ontwerp met hoge prestatie-eisen kon alleen gerealiseerd worden door nauwe samenwerking tussen alle partijen en door gezamenlijk één 3D-tekenmodel te gebruiken. Oplossingen voor klimaat, duurzaamheid en bouwsnelheid zijn immers een complex samenspel van factoren. Bovendien hadden veel landen inspraak. Een belangrijke oplossing voor een prettig binnenklimaat was optimaal gebruik van de vloermassa. Ook prefab bouwen pakte goed uit: het nieuwe EATC was binnen zes weken op hoogte. Het bouwproces verliep kortom snel.[Lees de volledige case]

Resultaat

  • Licht, ruim en flexibel in te delen
  • Gezond binnenklimaat met frisse lucht
  • Slim gebruik van vloermassa

Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze case of onze werkwijze Flexibel comfort? Bel dan met Hugo Suppers of volg ons via @flexibelcomfort.

Neem contact met ons op

Hugo Suppers